Terugblik 5e innovatieforum

Het vijfde innovatieforum van het INTERREG project health-i-care heeft op woensdag 28 November 2018 plaatsgevonden in De Lutte. Ruim 80 projectpartners en -betrokkenen kwamen samen voor de halfjaarlijkse projectmeeting.

Centraal element in het programma was dit keer de verdiepende kennisuitwisseling tussen de verschillende consortia binnen het project. In een teamspel op de vroege ochtend en met een intensieve speeddatingsessie in de middag leerden de deelnemers de andere deelprojecten nóg beter kennen.

Naast presentaties over de projectvoortgang, een terugblik op o.a. de stand van health-i-care op de Medica 2018 en een overzicht van de belangrijkste data voor 2019, presenteerden volgende consortia hun projectvoortgang:

  • Universiteit Bielefeld & Labcon-OWL
  • Repoint
  • Bananaa
  • KNMvD
  • Checkbuster
  • Ridom
  • Microbial Analysis

Tevens leerden de deelnemers een aantal interessante andere health-projecten uit de grensregio kennen in een presentatie van dhr. Thomas Nerlinger, Gesundheitsregion EUREGIO.

Fototerugblik

Projectpartners kunnen via de PP-Login alle foto’s van de bijeenkomst evenals de powerpoint-presentaties downloaden.

Photo

Prof. Dr. Alex W. Friedrich

Hoogleraar en afdelingshoofd medische microbiologie, UMCG & projectleider health-i-care 

“Het project health-i-care is opgezet vanuit wensen en concrete behoeften van gebruikers en afnemende partijen ten opzichte van de bescherming van patiënten voor infecties en antibiotica-resistentie. Health-i-care zet zich door middel van landsgrens- en sectoroverstijgende netwerkvorming in voor versterking van het innovatievermogen en voor infectiepreventie in de grensregio en, daarmee verbonden, voor de ontwikkeling van één sterke gezondheidseconomische regio.”


Het project wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en door de Europese Unie en de volgende instellingen financieel ondersteund: