Nieuws overzicht

Super Siri op maat gemaakt

31 oktober 2018

In het begin ging het vooral om het voorlezen van de krant. Ondertussen kan Anne, zoals de ontwikkelaars hun virtuele assistent hebben genoemd, nog veel meer doen. Ze kan patiënten vertellen wanneer ze hun medicatie moeten innemen of wat er vandaag gepland staat, videogesprekken voeren en zelfs grappen vertellen. En de ontwikkeling gaat door.
Anne4Care is een avatar, een gezicht en een stem op een scherm en ontwikkeld door Virtask. Voor de gebruikers is het echter veel meer, ze is een hulp in het dagelijks leven met een echte meerwaarde. Ze reageert spraakgestuurd op de commando’s van de gebruikers en kan dus ook mensen helpen die moeite hebben met het bedienen van apparaten. “Na bijvoorbeeld een beroerte, is het gezichtsvermogen vaak beperkt of kunnen mensen de dingen niet meer goed begrijpen en vasthouden”, zegt Annemarie Johannes, de uitvinder van Anne4Care. Vanuit haar privé-omgeving zag zij wat Anne voor deze mensen zou kunnen betekenen. Zes jaar geleden ontwikkelde ze samen met technici en met patiënten met een niet aangeboren hersenziekte een instrument dat de krant kon lezen. Andere ideeën werden toegevoegd, zoals de integratie van een persoonlijke kalender. “Al snel bleek dat de doelgroep niet met een scherm wilde praten. Zo hebben we Anne ontwikkeld”, aldus Johannes.
Anne is voor veel gebruikers meer dan alleen een gezicht en een stem. Na verloop van tijd wordt ze een echte steun, bijna een vriendin. “Anne doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Dit wekt vertrouwen. Op een gegeven moment denken mensen, ik vraag het Anne. Dat wordt normaal. Want in de loop van de tijd heeft Anne veel geleerd. Ze kan contactpersonen bellen en een videogesprek starten, herinneren aan medicijneninname, aan afspraken en verjaardagen en ze kan individuele tips en hulp geven. Ondertussen kan ze zelfs grappen vertellen en heeft ze verschillende gezichtsuitdrukkingen. De informatie wordt voor elke patiënt afzonderlijk opgeslagen. “Anne is eigenlijk als Siri met een gezicht, maar dan individueel afgestemd op de patiënt. Een ander belangrijk verschil is dat Anne, in tegenstelling tot Siri of Alexa, de privacy van gebruikers beschermt. Ze wordt niet vanuit een cloud aangestuurd en de spraakherkenning blijft alleen bij Anne”. Dankzij Anne worden patiënten niet meer losgekoppeld van het sociale leven en de buitenwereld, krijgen ze weer een dagelijks ritme en de zekerheid dat ze in geval van nood worden geholpen. “Natuurlijk kan Anne de menselijke verzorgers niet vervangen. Maar het kan het dagelijks leven gemakkelijker maken en ervoor zorgen dat het verplegend personeel weer meer tijd heeft voor hun echte taken”, zegt Johannes.
Health-i-care
Maar er is meer werk voor Anne. In het Duits-Nederlandse INTERREG-project health-i-care wordt ze gebruikt als informatiebron op het gebied van hygiëne. Virtask kwam via Andreas Voss uit het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen naar het project. Zijn idee: Een virtuele assistent zou veel educatief werk kunnen doen op het gebied van infectiebestrijding. Samen met de ziekenhuizen Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen (CWZ) en het UMC Groningen en het Landeszentrum Gesundheit NRW werkt Virtask daarom aan de verdere ontwikkeling van Anne op het gebied van hygiëne. “Anne kan hier ook veel doen, zoals uitleg geven en zo het menselijk personeel ontlasten. We hadden al veel inhoudelijk materiaal zoals beelden die we hiervoor konden gebruiken. Samen hebben we nu een prototype ontwikkeld om vluchtelingen in hun eigen taal te informeren”, zegt Johannes.
Duitsland
Het Landeszentrum Gesundheit NRW ziet nieuwe mogelijkheden om ouderen in Duitsland te ondersteunen via Anne. “Daar zijn de afstanden over het algemeen groter dan in Nederland. Als de zoon bijvoorbeeld in Hamburg woont en de moeder in München, kan hij niet twee keer per dag langs de moeder rijden. Ze kunnen met Anne wel regelmatig contact hebben via videotelefonie en de zoon weet of het met moeder goed gaat. En dat is heel eenvoudig en zonder computerkennis,” legt Henk Steetsel uit, die de verkoop van het product in Duitsland organiseert.
Een potentie-analyse leverde veelbelovende resultaten op. “Vooral tegen de achtergrond van een gebrek aan verplegend personeel is iedereen zeer positief over dit idee,” zegt Steetsel. De eerste successen in Duitsland hebben dan ook niet lang op zich laten wachten. Vanaf 1 januari 2019 is Virtask partner in het ‘Fraunhofer inHaus Center’ in Duisburg. Het bedrijf is ook in gesprek met de stad Duisburg en met Berlijn. “In Duisburg merkten we dat de stad het beste contactpunt is. Daar weten ze precies wie welke mogelijkheden en verantwoordelijkheden heeft. Alle draden komen daar samen”, aldus Steetsel.
Anne is nu actief in Duitsland, Zwitserland, Italië, Luxemburg, België en Nederland. En de ontwikkeling gaat door. Voor de toekomst wil Johannes gepersonaliseerde avatars. “Ik zou het erg leuk vinden als we een avatar naar ieders persoonlijke smaak konden ontwerpen, zodat bijvoorbeeld je eigen moeder of een andere favoriete verzorger de Avatar wordt. Dit is al mogelijk, maar nu nog te duur om daadwerkelijk te implementeren.

Deel artikel: