Nieuws overzicht

Nederlands alternatief voor antibiotica gaat naar de finale van ‚Ideas from Europe‘

9 januari 2018

Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Micreos werd tijdens de halve finale van de internationale innovatiewedstrijd ‘Idease from Europe’ uit 28 deelnemers als een van de 10 finalisten gekozen. De finale vindt plaats op 24 april 2018 in de Ridderzaal te Den Haag.

Micreos ontwikkelt een alternatief voor antibiotica voor huidaandoeningen onder de naam ‘Gladskin’. Hun alternatief is gebaseerd op fagen en bestrijdt tegen de bacterie ‘Staphylococcus aureus’ en zijn resistente variant ‘Meticilline resistente staphylococcus aureus’ (MRSA).

Mark Offerhaus, CEO van Micreos, is heel blij met de finaleplaats: “Antibiotica-resistentie is wereldwijd een enorm en toenemend probleem. Met onze technologie is het voor het eerst mogelijk om alleen de slechte bacteriën te doden en de goede – die essentieel zijn voor onze gezondheid – met rust te laten. Maar we staan pas aan het begin.”

In een maximaal drie minuten durende pitch voor een live publiek, bestaande uit beleidsmakers, ondernemers, investeerders en ontwikkelaars moesten de 28 halvefinalisten hun innovatieve product presenteren. Naast Nederland werden ook bedrijven uit België, Denemarken, Duitsland, Finland, Ierland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal en Zweden door de jury gekozen.

Met het Europese platform ‘Ideas from Europe’ worden innovaties met grote sociale en economische gevolgen ondersteund.

Het volledige nieuwsbericht leest u op medicalfacts.nl

Deel artikel: