Nieuws overzicht

Industrie moet meer doen tegen antibioticaresistente

26 januari 2018

De industrie moet meer doen om werkzame antibiotica beschikbaar te houden en resistentie te voorkomen, aldus Antimicrobial Resistance Benchmark, een onderzoek naar de rol van farmaceutische bedrijven bij het voorkomen van antibioticaresistentie.

Volgens de onderzoekers moeten bedrijven meer aandacht besteden aan het ontwikkelen van nieuwe antibiotica. Bovendien moeten zij beter controleren waar antibioticaresistentie ontstaat en hoeveel antibiotica door de industrie wordt geloosd. Verder moet de beloning van verkoopmedewerkers in de sector losgekoppeld worden van hun verkoopsucces.

Antimicrobial Resistance Benchmark wordt gefinancierd door de Britse en Nederlandse regering die voorop lopen bij de bestrijding van antibioticaresistente. Het onderzoek werd door de Access to Medicine Foundation gepubliceerd op het World Economic Forum. In de studie werd bekeken in hoeverre dertig farmaceutische bedrijven aan hun verklaringen hebben voldaan.

“We zijn er vlot bij met ons onderzoek”, aldus directeur Jay Iyer van de Access to Medicine Foundation, “maar onze vragen hebben er in ieder geval wel toe geleid dat de bedrijven zich hebben afgevraagd hoe ze er voorstaan met hun inspanningen tegen antibioticaresistentie.”

Het volledige nieuwsbericht leest u op nos.nl

Deel artikel: