Nieuws overzicht

De betrokkenheid van stakeholders bij de uitvoering van het project – december 2018

14 december 2018

Welke rol spelen de stakeholders bij de uitvoering van het project?

De doelstellingen van het INTERREG-project richten zich op de economische ontwikkeling van elke afzonderlijke regio in het projectgebied. De stakeholders zijn betrokken geweest bij de uitwerking van de thema’s en kunnen de potenties zelfstandig benutten, nu het project ten einde loopt. Voor de uitvoering zijn projectpartners, met handleidingen en projectkennis, beschikbaar op locatie.

Hoe kunnen de stakeholders de verspreiding van het project ondersteunen?

Het INTERREG-project heeft zeer goede contacten binnen de EUREGIO ’s. De EUREGIO ’s werken daarnaast ook intensief met elkaar samen. Alle activiteiten worden door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK)  begeleid.

De samenwerking tussen de EUREGIO ‘s, de DNHK en de projectpartners kan aanzienlijk bijdragen aan een effectievere en duurzamere verspreiding van de concepten in de projectregio. Deze samenwerking kan de uitvoering van projectideeën verder ondersteunen door de goede contacten met economische initiatiefnemers van Landkreise – de bestuurlijke laag tussen gemeente en provincie –  en steden binnen de EUREGIO ‘s.

De Landkreise en steden hebben veel baat bij de implementatie van de concepten. Op deze manier kunnen echte “Public-Private-Partnerships” tot stand worden gebracht. Voor de beroepen in de gezondheidszorg betekent dit een betere band met de economie.

Deel artikel: