Nieuws

Op deze pagina vindt u een selectie en samenvatting van willekeurig gekozen relevante nieuwsberichten.

Wetenschappers waarschuwen voor tropische infectieziekten in Europa

18 april 2019

Tijdens de ECCMID 2019, het grootste congres ter wereld over infectieziekten, waarschuwden wetenschappers voor de verspreiding van infectieziekten (..)

Health-i-care in het economisch magazine MARKT

11 april 2019

Steeds meer mensen steken steeds vaker de grens over. Met de toenemende mobiliteit van burgers binnen en buiten de Europese (..)

Medical Delta Conference 2019: technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg

2 april 2019

Technologische ontwikkelingen spelen een cruciale rol in de gezondheidszorg. Maar wat zijn precies de technologische oplossingen voor de gezondheidszorg (..)

Health-i-care is op ECCMID 2019 in Amsterdam

22 maart 2019

Gezondheidsexperts van over de hele wereld komen van zaterdag 13 april tot en met dinsdag 16 april 2019 samen in de RAI Amsterdam voor de 29ste editie van het (..)

SAVE THE DATE: 10e Westfälische Health Management Forum

6 maart 2019

Het Westfälische Health Management Forum staat weer op de planning, ditmaal voor de tiende keer georganiseerd. Het forum vindt plaats op 19 juli 2019 van (..)

2e Duits-Nederlandse Start-up Pitch

26 februari 2019

Op 20 maart 2019 vindt de 2e Duits-Nederlandse Start-up Pitch van het Euregio Business Angels Forum in Düsseldorf plaats, een evenement voor (..)

Bacteriën in de ‘zombie-stand’ – de ontdekking van een alternatieve overlevingsstrategie

26 februari 2019

Een internationaal team van biologen, onder leiding van professor Leendert Hamoen van de Universiteit van Amsterdam (UvA), heeft aangetoond dat (..)

Health Valley Event International 2019: netwerken op internationaal niveau

25 februari 2019

Op 13 maart 2019 organiseert Health Valley Netherlands het eerste Health Valley Event International, een uniek internationaal matchmaking event om inspiratie op (..)

Wanneer wordt een griep gevaarlijk? Professor Alex W. Friedrich geeft antwoord

19 februari 2019

Volgens Prof. dr. Alex W. Friedrich is het gevaar van een griepje afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand en de ernst van een virus. De volledige videoclip kunt u hier bekijken.

Juniorhoogleraarschap voor gezondheid en gezondheidssystemen gezocht in internationale vergelijking

14 februari 2019

De faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Carl von Ossietzky Universiteit Oldenburg is op zoek naar kandidaten voor een juniorhoogleraarschap (W1) op het gebied (..)

Infectieprofylaxe en infectiemanagement- Professor Von Eiff ontmoet experts in het Europees Parlement

4 februari 2019

In opdracht van de European Health Management Association (EHMA) heeft prof. dr. dr. Wilfried von Eiff (Centrum für Krankenhaus-Management) in het Europees Parlement (..)

SAVE THE DATE: Marktplaats Arbeidsmarkt Noord

1 februari 2019

De Eems Dollard Regio organiseert dit jaar op 3 april 2019 het evenement "Marktplaats (..)


Het project wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en door de Europese Unie en de volgende instellingen financieel ondersteund: