Nieuws

Op deze pagina vindt u een selectie en samenvatting van willekeurig gekozen relevante nieuwsberichten.

Sigaretten verhogen de antibioticaresistentie van bacteriën

21 augustus 2019

Recent is onderzoek gedaan naar het effect van sigarettenrook op MRSA-stammen. (..)

Gevaar in vakantielanden

14 augustus 2019

Toeristen brengen steeds vaker antibioticaresistente bacteriën van vakantie mee naar huis. Het gevaar is in Indië het grootst (..)

Innovatie, potentiëlen en startups in de gezondheidszorg

8 augustus 2019

De voortschrijdende digitalisering en de groeiende economische druk zijn tegenwoordig dominerende thema’s in de gezondheidszorg (..)

Verspreiding van antibioticaresistente bacteriën in Europese ziekenhuizen

5 augustus 2019

Reserveantibioticumresistente bacteriën verspreiden zich steeds meer in ziekenhuizen. Dit blijkt uit een Europees onderzoek waaraan 244 ziekenhuizen deelgenomen hebben.

Medicijngebruik tijdens de hitte

2 augustus 2019

Wat is het effect van hitte op medicijnen? Het Rode Kruis pleit voor een hoger bewustzijn rond medicijngebruik tijdens de warmte.

Kruiden als mogelijk alternatief voor antibiotica

23 juli 2019

Al eens van het Europa Ayurveda Centrum (EAC) gehoord? Cornelis Peters wil de Ayurvedische geneeswijze integreren in de westerse (..)

Nieuw antibioticum: Recarbrio

20 juli 2019

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft Recarbrio als Qualified Infectious Disease Product (QIDP) geclassificeerd (..)

De verkoop van software aan Duitse ziekenhuizen

12 juli 2019

De verkoop van software aan Duitse ziekenhuizen vraagt om een lange adem. Waar kan een Nederlands bedrijf bij de verkoop (..)

Internationale ministeriele conferentie over antibioticaresistentie

9 juli 2019

e bestrijding van antibioticaresistentie is van groot belang voor mensen wereldwijd. Nederland stimuleert landen om intensiever (..)

Antibioticaresistentie als mondiaal vraagstuk

5 juli 2019

Jaarlijks vallen in de Europese Unie naar schatting 33.000 doden als gevolg van antibiotica-resistentie. Deze schatting komt uit een studie (,,)

Ook ik zet mij in tegen antibioticaresistentie

11 juni 2019

SSoms zijn antibiotica nodig voor de bestrijding van een infectie. Overmatig gebruik van antibiotica kan echter gevaarlijke gevolgen (..)

Matchmaking: Medical Devices Meetings Twente East-Netherlands

11 juni 2019

Het internationale matchmaking-evenement Medical Devices Meetings Twente East-Netherlands (MDM Twente East-Netherlands) staat op de (..)


Het project wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en door de Europese Unie en de volgende instellingen financieel ondersteund: