Nieuws

Op deze pagina vindt u een selectie en samenvatting van willekeurig gekozen relevante nieuwsberichten.

CKM bij 9e Westfälische Health Management Forum in Münster, Duitsland.

17 oktober 2018

Het Westfälische Health Management forum van dit jaar heeft als thema "Management en preventie van infecties in het gezondheidsnetwerk". Het behandelt de vraag welke (...)

Symposium over digitalisering in de gezondheidszorg, productie en technologie & bedrijfsontwikkeling

15 oktober 2018

Dit najaar organiseert het Rijnland instituut een symposium over de grensoverschrijdende overeenkomsten en verschillen op het gebied van digitalisering in de (...)

Nieuwe inzichten voor de ontwikkeling van antibiotica door het eiwitcomplex

12 oktober 2018

In Utrecht hebben onderzoekers belangrijke inzichten verkregen in de werking van het eiwitcomplex dat het buitenste membraan van een bacterie onderhoudt (...)

Open deur – Virtask op 18 en 19 oktober 2018

10 oktober 2018

Virtask bestaat alweer zes jaar. Sinds de start-up fase heeft Virtask zich inmiddels gevestigd als innovatieve softwareleverancier in de gezondheidszorg en verpleegkundige markt (...)

Glow-in-the-dark papierstripje om besmettelijke ziekten te bepalen

8 oktober 2018

In het tijdschrift "Angewandte Chemie" hebben Japanse en Eindhovense onderzoekers een praktische en betrouwbare methode voor de bepaling van infectieziekten gepresenteerd. Een speciaal oplichtend "papierstripje" is nodig om infecties in een vroeg stadium op te sporen (...)

Tweede editie van 5G in zorglogistiek

3 oktober 2018

Nieuwe mogelijkheden van 5G in de zorglogistiek. Daarover gaat het op 7 november 2018 tijdens de tweede editie van “5G in Zorglogistiek” in Groningen. Dit evenement biedt pilots over het thema “5G in de zorg”. Deelnemers kunnen er over de nieuwe mogelijke toepassingen voor 5G leren. Dit congres heeft verder als doel, om samen met de zorg uit te zoeken welke (...)

Matchmaking-symposium over opkomende technologieën voor antimicrobiële resistentie (AMR) – 14 november 2018

28 september 2018

AMR Insights organiseert in november een matchmaking symposium over "Emerging Technologies in AMR" (antimicrobiële resistentie) (...)

De volgende generatie multiresistente kiemen

21 september 2018

De gevaarlijke multiresistente-gram negatieve kiemen (MRGN) zijn reeds bekend van enkele gevallen maar worden nu steeds vaker gevonden. Longontsteking door MRGN-kiemen eindigt vaak fataal (...)

World of Health Care op 27 september 2018 in Rotterdam

12 september 2018

Één van de grootste en meest interactieve congresfestivals van Nederland gaat nu zijn derde ronde in. Meer dan duizend Nederlandse en internationale Life Sciences & Health organisaties uit de industrie, wetenschap, NGO’s en overheid worden verwacht (...)

Duitsland loopt achter in de strijd tegen antibioticaresistente kiemen

10 september 2018

Duitse klinieken hebben tot twintig keer meer gevallen van meticillineresistente Staphylococcus aureus (MRSA), vancomycineresistente enterokokken (VRE) en carbapenemresistente enterobacteriën (CRE) dan Nederlandse (...)

Duizenden combinaties van antibiotica ontdekt

7 september 2018

Het is bekend artsen dat een antibioticum of een combinatie van twee antibiotica gebruiken in de strijd tegen pathogene bacteriën. Een experiment uitgevoerd door Pamela Yeh toont aan dat acht antibiotica kunnen worden gebruikt om maximaal vijf verschillende typen medicijnen te combineren (...)

Les in hygiëne op Nederlandse scholen

4 september 2018

Vuile toiletten zijn tegenwoordig geen zeldzaamheid meer. Docenten krijgen steeds meer klachten wegens onhygiënische omstandigheden. Volgens een studie in opdracht van het hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity vermijdt 51 procent van de basisschoolleerlingen en 59 procent van de middelbare scholieren de school-wc’s. (...)


Het project wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland uitgevoerd en financieel ondersteund door: