Nieuws

Op deze pagina vindt u een selectie en samenvatting van willekeurig gekozen relevante nieuwsberichten.

UMCG-team microbiologie in tv-programma Galileo

7 december 2018

Een camerateam van de Duitse televisie formaat “Galileo” bezocht het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Prof. dr. Alex W. Friedrich en dr. Corinna Glasner geven (..)

Online Duits leren op eigen tempo

30 november 2018

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) heeft in november 2018 een nieuw cursusconcept geïntroduceerd: Wirtschaftsdeutsch (..)

De zelfextractie-set is klaar!

26 november 2018

De voorbereiding van de informatie- en aanvraagbrochure voor de MRGN zelfextractie-set is afgerond. Zo wordt de gebruiker eerst vertrouwd gemaakt met het onderwerp, geïnformeerd over de set en door middel van afbeeldingen en schriftelijke instructies door de testprocedure geleid.[...]

Jaarlijks sterftecijfer van superbacteriën onder meer dan 30.000 Europeanen

9 november 2018

In Europa sterven gemiddeld 33.000 mensen per jaar aan een zogenaamde superbacterie, die multiresistent tegen verschillende soorten antibiotica is. Volgens het (...)

Opname dag in de OK

7 november 2018

Op 30 oktober waren de opnamen voor de POWI VR training in de OK trainingsruimte op het universiteitsterrein van de Universiteit Twente.

Super Siri op maat gemaakt

31 oktober 2018

In het begin ging het vooral om het voorlezen van de krant. Ondertussen kan Anne, zoals de ontwikkelaars hun virtuele assistent hebben genoemd, nog veel meer doen. Ze kan patiënten vertellen wanneer ze hun medicatie moeten innemen of wat er vandaag gepland staat, videogesprekken voeren en zelfs grappen vertellen. En de ontwikkeling (..)

CKM bij 9e Westfälische Health Management Forum in Münster, Duitsland.

17 oktober 2018

Het Westfälische Health Management forum van dit jaar heeft als thema "Management en preventie van infecties in het gezondheidsnetwerk". Het behandelt de vraag welke (...)

Symposium over digitalisering in de gezondheidszorg, productie en technologie & bedrijfsontwikkeling

15 oktober 2018

Dit najaar organiseert het Rijnland instituut een symposium over de grensoverschrijdende overeenkomsten en verschillen op het gebied van digitalisering in de (...)

Nieuwe inzichten voor de ontwikkeling van antibiotica door het eiwitcomplex

12 oktober 2018

In Utrecht hebben onderzoekers belangrijke inzichten verkregen in de werking van het eiwitcomplex dat het buitenste membraan van een bacterie onderhoudt (...)

Open deur – Virtask op 18 en 19 oktober 2018

10 oktober 2018

Virtask bestaat alweer zes jaar. Sinds de start-up fase heeft Virtask zich inmiddels gevestigd als innovatieve softwareleverancier in de gezondheidszorg en verpleegkundige markt (...)

Glow-in-the-dark papierstripje om besmettelijke ziekten te bepalen

8 oktober 2018

In het tijdschrift "Angewandte Chemie" hebben Japanse en Eindhovense onderzoekers een praktische en betrouwbare methode voor de bepaling van infectieziekten gepresenteerd. Een speciaal oplichtend "papierstripje" is nodig om infecties in een vroeg stadium op te sporen (...)

Tweede editie van 5G in zorglogistiek

3 oktober 2018

Nieuwe mogelijkheden van 5G in de zorglogistiek. Daarover gaat het op 7 november 2018 tijdens de tweede editie van “5G in Zorglogistiek” in Groningen. Dit evenement biedt pilots over het thema “5G in de zorg”. Deelnemers kunnen er over de nieuwe mogelijke toepassingen voor 5G leren. Dit congres heeft verder als doel, om samen met de zorg uit te zoeken welke (...)


Het project wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland uitgevoerd en financieel ondersteund door: