4e innovatieforum health-i-care in het Fraunhofer Inhaus-Zentrum

17 mei 2018 Duisburg

Deelname aan het forum is voorbehouden aan projectpartners en projectbetrokkenen – dan wel op persoonlijke uitnodiging van het UMCG

Op donderdag 17 mei 2018 vindt het 4e innovatieforum van health-i-care in het Fraunhofer inHaus-Zentrum plaats. Het forum wordt door projectleider prof. dr. Alex W. Friedrich geopend. Na het welkomst woord door Honorair Consul van de bondrepubliek Duitsland Sieger Dijkstra en een introductie van het Projekt Hospital Engineering van het Fraunhofer inHaus-Zentrum krijgen deelnemers de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding door het Hospital-Engineer-Labor, ook wel ‘ziekenhuis van de toekomst’ genoemd.

Parallel met de rondleiding bestaat uitgebreid gelegenheid voor consortiumoverleg. Na de rondleidingen zal er een key note speech plaatsvinden van het Fraunhofer instituut waar deelnemers zich kunnen verdiepen in een van hun actuele projecten, die verband houden met infectiepreventie en antibiotica resistentie.

In het tweede gedeelte van het innovatieforum zal de Raad van Advies worden geïntroduceerd. Vervolgens komt een investeerder aan het woord, die zal uitleggen hoe een investeerder overtuigt wordt van een innovatie. Het middagprogramma biedt tevens een groot aantal consortia de gelegenheid om hun voortgang te presenteren van ca. 5 minuten. Daarbij bestaat uiteraard de mogelijkheid vragen te stellen.

Parallel zullen vier geselecteerde consortia kunnen verschijnen voor de Raad van Advies. Zij krijgen daarmee de kans om hun innovatie en resultaten voor te stellen en tips in te winnen van experts op inhoudelijk, medisch en economisch vlak.

Naast het innovatieforum vindt er op woensdag 16 mei een projectdiner plaats met het zuster project EurHealth-1Health. Dit zal plaatsvinden in het Landhotel Krummenweg (Am Krummenweg 1, 40885 Ratingen, www.hotelkrummenweg.de) in dit hotel is t/m 18 april tevens een kamercontingent gereserveerd onder de code “Veranstaltung UMCG”. Boeking geschiedt op eigen gelegenheid.

U kunt zich t/m 1 mei via de website aanmelden.

Programma

donderdag 17 mei

donderdag 1 januari

donderdag 1 januari

08:30 uur               Inloop en registratie
09:00 uur               Opening & stavaza door prof. dr. Alex W. Friedrich
09:20 uur               Key Note ereconsul Sieger Dijkstra
09:40 uur               Introductie Fraunhofer InHaus
10:00 uur                Start rondleiding in groepen (parallel: consortiumoverleg)
10:45 uur                Biobreak & groepswissel
11:00 uur                Ronde 2 (rondleiding & consortiumoverleg)
11:45 uur                Key Note: Fraunhofer-project iCAIR (prof. dr. Armin Braun, Fraunhofer ITEM)
12:15 uur                Lunch
13:15 uur                Introductie Raad van Advies (Hartmut Rosowski, DNHK)
13:25 uur               Presentatie financiën (Annette Dwars, EurHealthConnect)
13:35 uur               Pitches consortia
15:30 uur               Key Note: Tips voor productontwikkeling & investeerderswerving (Henry Rodenburgh, R2PRO)
16:15 uur                Afsluitende borrel
17:00 uur               Einde bijeenkomst

Tussen 13:30 en 15:45 uur parrallel 4 zittingen Raad van Advies

Deel artikel: