OPHARDT hygiene

  • Categorie

    Infectiepreventie - OneHealth

  • Nummer

    Consortium 20

  • Samenvatting

    Ontwikkeling van een veilige dispenser voor desinfectiemiddelen en de ontwikkeling van real-time-identificatie van besmetting van oppervlakken en een online desinfectienetwerk.

Overzicht

Projectomschrijving

Dit consortium betreft ontwikkeling van een veilige dispenser voor desinfectiemiddelen voor de publieke ruimte, in het bijzonder voor scholen en kinderdagverblijven. Tevens staat de ontwikkeling van real-time-identificatie van besmetting van oppervlakken en een online desinfectienetwerk in pleegzorginstellingen centraal. Deze Innovatie werd in het voortraject door o.a. regionale overheden als zeer gewenst gedefinieerd. Voor de realisatie van de innovatie wordt binnen health-i-care een ambulant netwerk, expertise in handenhygiëne en awareness-campagnes ingezet.

Meer informatie over OPHARDT hygiene

Project “Handhygiëne bij kinderen”: Newsletter december 2018

10 januari 2019

Wat zijn de laatste ontwikkelingen bij het deelproject “Infectiebewustzijn en prophylaxe bij opgroeiende kinderen”? Op deze website vindt u de actuele uitgave van de newsletter (december 2018), uitgegeven in het Duits.

Project “Handhygiëne bij kinderen”: Newsletter juli 2018

18 juli 2018

In de actuele uitgave van de newsletter (juli 2018) informeren wij u over de succesvolle project-ontwikkelingen in de EU INTERREG VA gesubsidieerde EurHealth-1Health / health-i-care projecten "Infectiebewustzijn  en - prophylaxe bij opgroeiende kinderen" in het schoolgebied Kreis Steinfurt. [...]

Verder lezen

Project “Handhygiëne bij kinderen”: Newsletter maart 2018

20 maart 2018

Lees hier de newsletter van het project “Handehygiëne bij kinderen” van maart 2018 (voertaal Duits). Newsletter maart 2018

Naar de newsletter

Voorstelling van het consortiumteam

17 oktober 2017

In dit consortium werken het Universitätsklinikum Münster, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen en OPHARDT Hygiene samen.

Projectnewsletter „Infectiebewustzijn en -prophylaxe bij opgroeiende kinderen”

3 augustus 2018

Met regelmaat informeren prof. dr. Karsten Becker, Kristin Klar M.Ed. en het voltallige projectteam iedereen die betrokken is bij of geinteresseerd is in het project over de stand van zaken bij het deelproject „Infectiebewustzijn en -prophylaxe bij opgroeiende kinderen”. De newsletters worden op deze site gepubliceerd en hebben Duits als voertaal.

Voorstelling van het project „Infectiebewustzijn en -prophylaxe in basisscholen en zorginstellingen“

2 mei 2018

Het project omvat de ontwikkeling van op de leeftijd aangepaste en motivatiebevorderende zeep- en desinfectiemiddeldispensers voor onderwijs- en zorginstellingen, evenals de conceptualisering van specifieke interventies, om hygiëne-adequaat gedrag te stimuleren.

Verder lezen

Project “Handhygiëne bij kinderen”: Newsletter december 2017

2 december 2017

Hier vindt u de newsletter van het project “Handhygiëne bij kinderen” van december 2017 (voertaal Duits). Naam de nieuwsbrief

Naar de newsletter

Het project wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en door de Europese Unie en de volgende instellingen financieel ondersteund: