aaa

Nieuws

Op deze pagina vindt u een selectie en samenvatting van willekeurig gekozen relevante nieuwsberichten.

Nederlandse veesector loopt voorop bij de anti-antibioticastrijd

16 november 2017

Vorige week riep de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) boeren over de hele wereld op te stoppen met het gebruik van antibiotica bij gezonde dieren. Het toedienen van antibiotica bij dieren is vaak onnodig.

World Antibiotic Awareness Week

10 november 2017

Elk jaar wijzen de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Unie op het probleem van antibioticaresistentie. Dit jaar vindt de ‘World Antibiotic Awareness Week’ van 13 tot met 19 november plaats met het motto ‘Seek advice from a qualified healthcare professional before taking antibiotics’.

Resistente MRSA-bacterie nu ook buiten het ziekenhuis

8 november 2017

Meticilline-Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA), ook vaak ziekenhuisbacterie genoemd, komt nu ook buiten het ziekenhuis voor, aldus Izore, een laboratorium voor medische microbiologie en infectieziekten in Friesland.

‚Overwinnen wij de superkiemen?‘

3 november 2017

Deze vraag staat centraal in de eerste aflevering van de documentaire ‚ons toekomst‘ van de Duitse tv-zender 3sat. Het wereldwijd toenemende gebruik van antibiotica is een probleem: antibioticaresistentie verspreidt zich snel en dit betreft mens en dier.

Bacteriofagen als alternatief voor antibiotica

27 oktober 2017

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat antibioticaresistentie ‘alarmerende proporties’ aanneemt. Door overmatig antibioticagebruik worden steeds meer bacteriën resistent tegen antibiotica.

Het NVZ Hygiëneforum concludeert: Slechte hygiëne zorgt voor onnodig veel leed

18 oktober 2017

Jaarlijks sterven duizenden mensen aan ziekenhuisinfecties, aldus een globale Europese studie.

MEDICA ACADEMY van 13 tot met 16 november 2017 in Düsseldorf

17 oktober 2017

Bent u arts, wetenschapper of specialist? Dan kunt u hier seminars over verschillende zorgonderwerpen bijwonen. Tijdens het evenement leert u onder meer over hygiëne, chirurgie, het voorschijven van medicijnen...

Huisartsen schrijven minder antibiotica voor na online scholing

3 oktober 2017

Een online training voor huisartsen in combinatie met een informatieboekje voor ouders zorgt ervoor dat er minder antibiotica voorgeschreven worden aan kinderen met luchtweginfecties.

Evenement op 17 oktober 2017: ‘Infectiebewustzijn en -profylaxe bij adolescenten’

21 september 2017

Het Universiteitsziekenhuis Münster (UKM) en Ophardt Hygiene-Technik GmbH + Co. KG nodigen u uit voor het kick-off-evenement van hun samenwerking.

56,6 miljoen euro voor internationaal antibiotica-onderzoek

19 september 2017

Er zal 56,6 miljoen euro worden geïnvesteerd in internationaal antibiotica-onderzoek. Dit werd het internationale samenwerkingsverband Global Antibiotic Research and Development Partnership (GARDP) beloofd.

Groningen wordt gelukkiger oud

15 september 2017

Iedereen wil gezond en het best lang leven. Hoe dat kan, leer jij tijdens de Healthy Ageing Week: Stralend 100! van 7 tot en met 15 oktober in Groningen. Wilde je al altijd weten, hoelang je moet sporten om een slagroomtaart te verbranden?

Nederlandse inzending ‘Ideas from Europe’ strijdt tegen antibioticaresistentie

14 september 2017

Hun alternatief voor antibiotica kan het leven van miljoenen mensen veranderen, aldus Kasja Ollongren.


Het project wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland uitgevoerd en financieel ondersteund door:

brabant
staatskanzlei-nds
Afdrukken
drenthe-z-300x44
logo-provincie
prov_overijssel_fc-300x99
prov-gelderland-pg-logoa4-fc-bl-300x114
provincie-flevoland-logo-300x71
Print
nrw-wirtschaftsministerium_logo-neu