4e innovatieforum health-i-care in het Fraunhofer Inhaus-Zentrum

17 mei 2018 Duisburg

Deelname aan het forum is voorbehouden aan projectpartners en projectbetrokkenen – dan wel op persoonlijke uitnodiging van het UMCG

Op donderdag 17 mei 2018 vindt het 4e innovatieforum van health-i-care in het Fraunhofer inHaus-Zentrum plaats. Het forum wordt door projectleider prof. dr. Alex W. Friedrich geopend. Na het welkomst woord door Honorair Consul van de bondrepubliek Duitsland Sieger Dijkstra en een introductie van het Projekt Hospital Engineering van het Fraunhofer inHaus-Zentrum krijgen deelnemers de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding door het Hospital-Engineer-Labor, ook wel ‘ziekenhuis van de toekomst’ genoemd.

Parallel met de rondleiding bestaat uitgebreid gelegenheid voor consortiumoverleg. Na de rondleidingen zal er een key note speech plaatsvinden van het Fraunhofer instituut waar deelnemers zich kunnen verdiepen in een van hun actuele projecten, die verband houden met infectiepreventie en antibiotica resistentie.

In het tweede gedeelte van het innovatieforum zal de Raad van Advies worden geïntroduceerd. Vervolgens komt een investeerder aan het woord, die zal uitleggen hoe een investeerder overtuigt wordt van een innovatie. Het middagprogramma biedt tevens een groot aantal consortia de gelegenheid om hun voortgang te presenteren van ca. 5 minuten. Daarbij bestaat uiteraard de mogelijkheid vragen te stellen.

Parallel zullen vier geselecteerde consortia kunnen verschijnen voor de Raad van Advies. Zij krijgen daarmee de kans om hun innovatie en resultaten voor te stellen en tips in te winnen van experts op inhoudelijk, medisch en economisch vlak.

Naast het innovatieforum vindt er op woensdag 16 mei een projectdiner plaats met het zuster project EurHealth-1Health. Dit zal plaatsvinden in het Landhotel Krummenweg (Am Krummenweg 1, 40885 Ratingen, www.hotelkrummenweg.de) in dit hotel is t/m 18 april tevens een kamercontingent gereserveerd onder de code “Veranstaltung UMCG”. Boeking geschiedt op eigen gelegenheid.

U kunt zich t/m 18 april via de website aanmelden.

Programma

donderdag 17 mei

08:30 uur               Inloop en registratie
09:00 uur               Opening & stavaza door prof. dr. Alex W. Friedrich
09:20 uur               Key Note ereconsul Sieger Dijkstra
09:40 uur               Introductie Fraunhofer InHaus
10:00 uur               Start rondleiding in groepen (parallel: consortiumoverleg)
10:45 uur               Biobreak & groepswissel
11:00 uur               Ronde 2 (rondleiding & consortiumoverleg)
11:45 uur               Key Note Fraunhofer
12:15 uur               Lunch
13:15 uur               Introductie Raad van Advies
13:25 uur               Investeerder aan het woord
13:50 uur               Mini-biobreak
14:00 uur               Pitches consortia (parallel: Zitting Raad van Advies)
16:15 uur                Afsluitende borrel
17:00 uur               Einde bijeenkomst

Deel artikel: